Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info van The ENGIE Classic Tessenderlo.

 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Correcte km- en tijdsaanduiding
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish
 • Elektronische chip voor deelnemers aan de 4 km of 10 km.
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Klik hier voor meer info

PROGRAMMA MAANDAG 10 JULI 2023

 • 17.00 uur: afhalen borstnummer Gemeentelijk Sportpark Tessenderlo
 • 19.00 uur: start Kids Run
 • 19.30 uur: start The ENGIE Jogging 4K
 • 20.00 uur: start The ENGIE Classic 10K


Warming-up by Sportoase tijdens Kids Run en The ENGIE Classic 4K

START/FINISHLOCATIE

Start – Kids Run 1 km: Neerstraat
Start – The ENGIE Jogging 4K: Neerstraat
Start – The ENGIE Classic 10K: Rijt
Aankomst alle afstanden: Gemeentelijk sportpark

Er zijn kleedkamers & douches voor mannen en vrouwen ter beschikking in de sporthal.

Je kan je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte in de sporthal. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals iPhone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.

Na betaling krijg je een e-ticket waarmee je jouw borstnummer op 10 juli vanaf 17 uur, kan afhalen in het gemeentelijk sportpark De Voordijcker (Tessenderlo).

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) kan zijn borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de ganse groep.  

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de looptocht niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.

Start & finish: Gemeentelijk Sportpark De Voordijcker, Tessenderlo.
Kom naar Tessenderlo met de fiets of te voet! Kom je toch met de auto, parkeren kan vlakbij. De start zal aangegeven zijn met bewegwijzering.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes over de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra beschikbaar.

Ready for more? Het AA Drink Pacer Team is aanwezig op The ENGIE Classic Tessenderlo 10 km. Verbreek samen met AA Drink je PR en laat je naar de finish begeleiden door de tempomakers! Het team is makkelijk te herkennen in het startvak aan de vlag met daarop het tempo. We hebben pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30, 6’ en 6’30”.